Autor: mi
Datum objave: 06.06.2015


Glory 22: Rico Verhoeven obranio naslov, Sittichai osvojio turnir

U glavnoj borbi Gloryja 22 u francuskom Lilleu Rico Verhoeven protiv Benjamina Adegbuyija po drugi je put obranio naslov prvaka u teškoj kategoriji.

Prva runda počela je u visokom tempu za meč na pet rundi. Rumunjsko-nigerijski borac bio je bolji u izmjenama, dobro koristio prednji direkt i sjajno kontrirao lijevim krošeom u jednoj situaciji. Druga je protekla u nešto nižem tempu, a Nizozemac ju je dobio zahvaljujući brojnim udarcima nogom u protivnikovo tijelo i noge.


Treća runda bila je najdominantnija za Nizozemca. Ponovno je dobio rundu zahvaljujući nožnim tehnikama. Uz udarce u tijelo i push kickove Verhoeven je vrlo dobro povezivao boksačke kombinacije s low kickovima. Pred kraj runde bio je očigledan umor kod Adegbuyija. U četvrtoj rundi vidno iscrpljeni Rumunj pokušava pružiti otpor, ali Verhoeven dominira nožnim tehnikama. Adegbuyi je uspio povratiti nešto snage u posljednjoj rundi, no Verhoeven uzima i ovu rundu za konačnu pobjedu. Verhoevenu je pojas oko struka stavio prvi Gloryjev prvak u teškoj kategoriji Semmy Schilt.


Održan je i turnir izazivača u lakoj kategoriji.


Sittichai Sitsongpeenong u svom debiju za Glory nokautirao je bivšeg prvaka Davita Kiriju u drugoj rundi. Tajlanđanin je  lijevim direktom pogodio u tijelo Gruzijca, a potom ga završio koljenom u jetru. 


U drugom polufinalu Josh Jauncey tehničkim nokautom u trećoj rundi pobijedio je Djimea Coulibalyja. Kanađanin se, nakon što je otpao Niclas Larsen zbog infekcije noge trebao boriti s Criceom Boussokoum, no francusko nadležno tijelo jučer nakon vaganja zabranilo mu je nastup i Coulibaly, koji se trebao boriti s Grigorianom zauzeo je mjesto na turniru. Coulibaly je bio potpuno iscrpljen do treće runde i zbog pravila o dva nokdanuna u rundi meč je prekinut. Do brojanja je došlo više zbog umora Coulibalyja nego od udaraca.


U finalu Sittichai je pobijedio Jaunceya jednoglasnom sudačkom odlukom. Tajlanđanin je dominirao borbom od početka do kraja. U prvoj rundi 23-godišnji Sittichai koji se bori iz kontragarda lijevim middle kickovima više puta je pogađao Kanađanina. U drugoj rundi Sittichai je high kickom pogodio Jaunceya i udracima nogom držao je protivnika na distanci, a kad bi se Jauncey približio pogađao ga je koljenima u tijelo. I treća runda protekla je pod kontrolom tajlandskog borca koji postaje sljedeći izazivač prvaka u lakoj kategoriji Robina Van Roosmalena.


Freddy Kemayo morao je zbog gripe otkazati borbu s Jamalom Ben Saddikom i danas ga je zamijenio Mamodou Keta koji se borio s Dževadom Poturkom u njegovom oproštajnom meču. Marokanac ga je nokautirao u prvoj rundi.


Južnoafrikanac Zack Mwekassa lijevim krošeom u prvoj rundi teško je nokautirao Carlosa Brooksa. Amerikanac inače trenira s Jarrellom Millerom.


Veliko iznenađenje pripremio je ukrajinski MMA borac i kick bokser Serhiy Adamchuk. 25-godišnji Adamchuk jučer je prihvatio meč s Maratom Grigorianom zamijenivši  Coulibalyja koji je prebačen u turnir i slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

GLORY 22:

 

Rico Verhoeven def. Benjamin Adegbuyi (jednoglasna sudačka odluka; 49-46, 49-46, 50-45)
Zack Mwekassa def. Carlos Brooks (KO, R1)
Finale turnira: Sittichai Sitsongpeenong def.  Josh Jauncey (jednoglasna sudačka odluka; 30-27, 30-27, 30-27)
Polufinale turnira: Sittichai Sitsongpeenong def.  Davit Kiria (KO, R2)
Polufinale turnira: Josh Jauncey def. Djime Coulibaly  (TKO, R3)



Superfight Series:


Jamal Ben Saddik def. Mamoudou Keta (KO, R1)
Yoann Kongolo def. Cedric Doumbe (jednoglasna sudačka odluka; 29-28, 29-28, 29-28)
Mourad Bouzidi def. Filip Verlinden (jednoglasna sudačka odluka; 29-28, 29-28, 29-28)
Serhiy Adamchuk def. Marat Grigorian (jednoglasna sudačka odluka; 29-28. 29-28, 29-28)
Shane Oblonsky def. Thomas Adamandopoulos (jednoglasna sudačka odluka; 29-24, 29-24, 28-25)


1494
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Glory, Benjamin Adegbuyi, Rico Verhoeven
Najpopularnije
Najnovije