Autor: Admin
Datum objave: 12.08.2010
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


PREMINUO SLAVKO KOLETIĆ

Dugogodišnji hrvački djelatnik

U Petrinji je iznenada preminuo Slavko Koletić "Kojac", dugogodišnji hrvački djelatnik i nekadašnji hrvač Petrinjskog Gavrilovića, osvajač srebrne medalje na seniorskom Svjetskom prvenstvu u hrvanju održanom u Edmontonu 1970. godine.

Slavko Koletić Kojac rođen je 1950. godine u Petrinji, a hrvanjem se počeo baviti 1963. godine u tadašnjem HK "Radnik", prethodniku današnjeg HK "Garvilović". Vrlo brzo postao je član prve postave i s "Gavrilovićem" 1970. godine osvojio naslov momčadskog prvaka bivše države, a isti uspjeh ponavljaju 1972. godine. Slavko Koletić nositelj je više naslova pojedinačnog prvaka Jugoslavije, a standardni je hrvački reprezentativac bio od 1970. do 1976. godine. Najveći uspjeh postiže osvajanjem srebrnog odličja na Svjetskom prvenstvu u Edmontonu (Kanada), na Olimpijskim igrama u Munchenu 1972. osvaja 4. mjesto, osvajač je brončanog odličja na Mediteranskim igrama, a na više europskih i svjetskih prvenstava plasiran je među prvih 6 hrvača.

Po svemu ovome može se reći da je Slavko Koletić - Kojac jedan od velikana ne samo HK "Gavrilović" i sporta u Hrvatskoj nego i međunarodnog hrvanja.

Kojac nije zaboravio svoj klub niti nakon prestanka aktivnog bavljenja hrvanjem, što dokazuje kao trener dječaka i kadeta kojima od 1996. godine prenosi svoje bogato znanje.

Slavko Koletić vratio se na strunjaču i kao veteran, pa je 2000. godine na Svjetskom prvenstvu veterana u Bugarskoj osvojio brončano odličje, a 2001. godine iz Mađarske je donio srebrnu medalju.

Pokop Slavka Koletića biti će na Gradskom groblju u Petrinji u četvrtak, 12. kolovoza, u 16 sati.
2284
Kategorije: Hrvanje
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije