Autor: mi
Datum objave: 04.06.2020


Arum: To što je Whyte obvezni izazivač ne znači mi ništa. To je isto je kao da se Fury bori s Wallinom

Promotor Tysona Furyja, Bob Arum, pokušat će odgoditi njegovu borbu s Dillianom Whyteom.

Whyte je privremeni WBC-ov prvak u teškoj kategoriji i obvezni zazivač Furyju. World Boxing Council odredio je da borbu za naslov mora dobiti do veljače iduće godine.


No, Furyjev američki promotor želi se osigurati da ništa neće stati na put Furyjevoj borbi za neospornog prvaka svijeta protiv Anthonyja Joshue.

Oni obojica prvo moraju uspješno proći sljedeće izazove – Joshua obveznog IBF-ovog izazivača Kubrata Puleva. A Fury treći meč s Deontayom Wilderom.

Ako pobijede do njihovog ogleda moglo bi doći 2021. godine.

Arum smatra da bi zbog pandemije koronavirusa zbog koje su natjecanja prekinuta za nekoliko mjeseci trebalo odgoditi ili otkazati zakazane obvezne obrane naslova.

„Apelirat ćemo na organizacije da ukinu obvezne obrane naslova ili ih odgode za bar godinu dana. Muka mi je i umoran sam od toga da se moji najvažniji borci bore u beznačajnim borbama protiv obveznih izazivača” izjavio je čelnik Top Ranka za Sky Sports.

„Ne želim crniti Dilliana Whytea, ali činjenica da je on obvezni izazivač ne znači mi ništa. Kad bi se on borio u SAD-u to bi bilo isto kao kad se Fury borio s Ottom Wallinom. To ne znači ništa. Svi boksački promotori i sve federacije moraju nastupiti zajedno kako bi zakotrljali stvari na najvišoj razini. Poslije ćemo brinuti o obveznim izazivačima”.


Nakon prvog meča s Deontayom Wilderom koji je završio bez pobjednika, Fury je planirao odraditi dvije lakše borbe. U prvoj je deklasirao Nijemca Toma Schwarza, ali u drugoj u rujnu 2019. u Las Vegasu se jedva provukao protiv Otta Wallina.

Prethodno neporaženi Šveđanin, koji se činio kao lagan plijen, otvorio mu je veliku posjekotinu već u trećoj rundi koja je prijetila prekidom borbe sve do samog kraja. Uz to ga je Wallin uzdrmao u 12. rundi, ali je 'Kralj Cigana' na kraju zasluženo pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.


748
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Bob Arum, Dillian Whyte
Najpopularnije
Najnovije