Autor: Admin
Datum objave: 17.09.2013
Komentari:
3,80


DORUČAK - NAJVAŽNIJI OBROK

Što jesti za doručak?

Ono što unesete ujutro u organizam davati će vam energiju tokom cijelog dana stoga je vrlo bitan izbor namirnica. One moraju biti hranjive i kvalitetne kako bi vam osigurale dovoljno energije za cijeli dan.

Većinom se za doručak preporučuju žitarice pa mnogi posežu za raznoraznim zaslađenim žitaricama primamljiva izgleda i okusa koji iskaču sa polica u trgovačkim centrima. Njihova ambalaža je primamljiva a i okus odličan. One su fine radi raznoraznih slatkih dodataka is sušenog voća. Sušeno voće je jako zdravo ali šećer kojega su one pune nije dobar odabir.

 

Stoga preporučujemo da svoj zdravi doručak napravite sami. Kupite čiste žitarice od više vrsta žitarica (ječam,zob) pomiješajte ih i dodajte meda i mlijeka. To je najzdravije jelo za započinjanje jutra.

Većina sportaša ima dva doručka. Jedan prije a drugi nakon treninga. Prije treninga neka to bude nešto lagano. Žitarice su preporučljive. Nakon njega pojedite nešto s proteinima. Jaja i tost dobar su izbor. Ili samo voće, ono ima dosta škroba i vratiti će vam energiju. Pogotovo kada vrućine porastu teško da će vam išta osim voća pasati. Voće nikada ne morate brojati. Jedite koliko vam paše jer vam neće naškoditi.



Bitno je da jelo koje konzumirate za doručak nema lako razgradive šećere jer ćete od njih brzo ogladnjeti i postati umorni. Nakon treninga treba pojesti proteine ako se odlučite za voće preporuća se neki proteinski dodatak u obliku napitka koje možete nabaviti u trgovinama specijaliziranim za sportsku prehranu.

U tim trgovinama možete zatražiti jelovnik za cijeli tjedan gdje će vam pisati razne zanimljive ideje i omjeri hrane kako vam doručak ne bi dosadio već nakon par dana.

6073
Kategorije: Prehrana
Tagovi: Zdrava Prehrana,
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije