Autor: mi
Datum objave: 19.12.2019


Gloryjev prvak: U MMA-u Adesanya je jedan od najboljih udarača, ali u kick boksu on je samo jedan od mnogih

Neporaženi UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji Israel Adesanya (18-0, 7-0 UFC) karijeru u kick boksu je završio s dva poraza.

Nakon što je u siječnju 2017. u Los Angelesu izgubio na bodove od Jasona Wilnisa u borbi za Gloryjev pojas, Adesanya je u Sao Paulu nokautiran u 3. rundi meča s Alexom Pereirom na priredbi kineske promocije Glory of Heroes.

To je bila njihova druga borba, a Brazilac je bio bolji i u prvom ogledu u Kini godinu dana ranije.


Kad je došao u UFC njegov uspjeh je bio strelovit. Poslije pobjede nad legendarnim Andersonom Silvom, protiv Kelvina Gasteluma osvojio je privremeni, a zatim je nokautom protiv Roberta Whittakera u meču za ujedinjenje osvojio i naslov prvaka u kategoriji do 84 kilograma.


32-godišnji Pereira je aktualni Gloryjev prak u srednjoj i privremeni prvak u poluteškoj kategoriji. Kaže da bi ponovno mogao nokautirati Nigerijca.

“Za MMA Adesanya je jedan od najboljih udarača, ali u kick boksu on je samo jedan od mnogih. Borac koji je dobar, ali tijekom karijere nije evoluirao. On je samo jedan od mnogih” rekao je ‘Po Atan’ za MMA Junkie.

“Ne kritiziram Adesanyju. Znam kad pređete u MMA da zbog potrebe da budete kompletni stojka malo padne. Siguran sam da kad ja prijeđem u MMA da će i moj stand up malo oslabjeti. Možda se to dogodilo i Adesanyi.”

“Ja svaki dan treniram sve discipline. Nikad ne znate što budućnost nosi. Ja nisam šef. Ja sam zaposlenik, Glory mi može sutra doći i reći da me više ne treba. Spreman sam za sve, a to uključuje i MMA. Po ugovoru koji imam s Gloryjem smijem odraditi dvije MMA borbe godišnje, tako da vrata nisu zatvorena.”

Pereira u subotu na velikoj Gloryjevoj priredbi koju predvodi revanš Rica Verhoevena i Badra Harija protiv Ertugrula Bayraka brani naslov prvaka u srednjoj kategoriji.


“Jedino u čemu je Adesanya bolji od mene je engleski jezik.”






Foto: Marcus Santos

2972
Kategorije: MMA
Tagovi: Kickboxing, Israel Adesanya
Najpopularnije
Najnovije