Autor: mi
Datum objave: 27.05.2020


Jones o policijskom ubojstvu: Tijekom svih svojih godina na borilištu nikad nisam osjetio ništa ni blizu tom stupnju mučenja

Jon Jones iskoristio je svoju poziciju UFC-ovog prvaka da skrene pažnju na društvenu nepravdu i policijsku brutalnost.

U ponedjeljak u Minneapolisu 46-godišnji George Floyd je preminuo nakon što ga je uhitila policija.

Policija ga je uhitila zbog sumnje u krivotvorenje, odnosno da je u trgovini koristio krivotvorene novčanice, a njihovi postupci koji su doveli do smrti nenaoružanog čovjeka zabilježeni su kamerom.




Jedan policajac držao je Floyda na podu priklještivši mu koljenom vrat dok ga Floyd upozorava da ne može disati.


Iako je policija tvrdila da se opirao pri uhićenju nadzorne kamere koje su uhvatile incident to opovrgacaju.

“Ne miče se, ne diše, opipajte mu puls” upozoravao je jedan prolaznik, a nakon nekog vremena Floyd je prevezen u bolnicu gdje je umro.

Četvorica policajaca koja su umiješana u njegovo ubojstvo ‘udaljena su s posla’ prema informacijama policije Minneapolisa.


Jones je putem Twittera objasnio o kako se opasnom zahvatu radi, nazvavši ga ‘blood choke’ (krvavo gušenje).

“Ne bih poželio smrt koju je George Floyd doživio najgorem neprijatelju.  Taj policajac je držao takav pritisak da ga održi živim gotovo šest minuta u tom zahvati. Tijekom svih svojih godina na borilištu nikad nisam osjetio ništa ni blizu tom stupnju mučenja”

“Svatko tko poznaje samo osnove jiu jitse prepoznaje bloodchoke kad vidi ovo. To je jasno kao dan #ubojstvo#mučenje. To je isti koncept koji OSP koristi kod gušenja. Anksioznost koju je čovjek morao proživjeti mora biti mučna.”

“Politika se diljem ove zemlje mora promijeniti. Kad je čovjek u lisičinama i vrišti da ne može disati skini mu se s prsa ili vrata. Ako ne možeš čovjeka sa svezanim nogama držati na tlu ti si pičkica i vjerojatno ne bi trebao nositi značku.”

„Cijela ta priča ako može pričati ne guši se je sranje. Ono što je taj čovjek prošao je gore od utapanja. Tip je doslovno u jednom trenutku zazivao svoju mamu. Taj policajac je odvratan i svaki drugi policajac, smeđa osoba, bijela, žutam trebala bi se raspozditi zbog ovoga. Treba nam pravda.”


„Pozornik sa svojim plijenom. Hoće li vlada svijetu reći da je ovo OK?”

Ovakav iskaz policijske brutalnosti i rasizma izazvao je reakcije i drugih afroameričkih sportskih zvijezda poput LeBrona Jamesa.


1496
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones
Najpopularnije
Najnovije