Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 02.04.2019


Kujundžić: Znao sam da na gostujućem terenu moram biti brutalan

Mladen Kujundžić vratio se kući iz Moldavije gdje je ostvario značajnu pobjedu.

Riječki 'Dynamite' na FEA priredbi u Kišinjevu je sudačkom odlukom u teškom meču nakon ekstra runde pobijedio njihovog prvaka Alexandrua Burduju.

Pobjeda je dobrodošla nagrada za propušteno vrijeme i još jedan pozitivan događaj u vrlo intenzivnom razdoblju života 29-godišnjeg borca.


"Vratio sam se kući u nedjelju navečer. Imao sam dosta težak meč. Znao sam da moram biti brutalan na gostujućem terenu jer inače neću pobijediti. On je njihov prvak i ne bi tek tako dozvolili da izgubi. On je njihov prvak, ali mi se nismo borili za pojas, radili smo superfight" izjavio je Kunundžić za Cro Ring.



"Prva runda je bila njegova, ali nisam pretrpio nikakvu štetu. U drugoj rekao bih da sam ja imao blagu prednost, ali kao što sam rekao, borio sam se na gostujućem terenu. Zato sam ga u trećoj rundi zgazio. Rušio sam ga desnim direktom nakon što sam ga prethodno uzdrmao s nekoliko serija. Sudac mu je odbrojao i oglasio se kraj runde. U ekstra rundi sam nastavio gaziti."

"Drago mi je da borbu nije odlučio neki lucky punch već da sam svladao domaćeg borca u teškoj borbi nakon ekstra runde i to na takav način da mi nikako nisu mogli uskratiti pobjedu."

"Moram priznati da nikad nisam imao ovakav osjeća prije borbe. Kao da idem na sastanak s djevojkom, a ne da idem u ring. Ali, kad sam ušaona pameti mi je bilo samo pobijediti ili umrijeti."



"Organizacija je zaista bila vrhunska. Oduševljen sam svime. Sve nam je bilo podređeno. Na primjer, u subotu je u 15:30 bila proba za predstavljanje boraca. Rekli su mi da je moja borba na rasporedu oko ponoći. Pitao sam ih mogu li se vratiti u hotel, a oni su mi organizirali prijevoz. Ostatak dana sam spavao u hotelu, a dva sata prije borbe su poslali vozača da me odveze u dvoranu. Stigao sam tamo opušten, odradio zagrijavanje i izašao na ring."


"Isto tako je bilo i s vaganjem. Održano je u petak u 8 ujutro, tako da sam imao više od 30 sati za oporavak. Bio sam u sauni od pola pet ujutro do osam. Odradio vagu, imao 95.1 kilogram i vratio se na oporavak. To mi je puno značilo jer sam skidao puno kilograma, sa 107 na 95."

- Ovo je bila prva od tri borbe u ugovoru koji imaš s njima. Znaš li kada bi se ponovno trebao boriti?

"Spominjala se priredba u Istanbulu, ali iskreno ne znam. Nije mi bitno kada ili gdje, ali sada mi treba neko vrijeme da se oporavim. Potrgan sam cijeli. Noge, glava, šake. Nemam nikakav plan, ali po ugovoru te tri borbe trebam odraditi u periodu od godinu dana."


- Imao si veliku pauzu uzrokovanu nizom otkazanih mečeva i to i u kick boksu i u MMA-u. Vratio si se tek u studenom i u Sloveniji si na bodove poražen od Francesca Xhaje.


"Imao sam četiri otkazane borbe za redom. I to su mi otkazivali dolsovno dva dana prije borbe. Zašto ne znam. Bio sam sto posto razočaran, ali nije dolazilo u obzir da odustanem. I onda dođe ponuda i to za borbu do 95 kilograma. Ne bih ja bio ja da nisam prihvatio iako su mi i moja obitelj i trener govorili da ne prihvatim i da mi to u ovom trenutku ne treba."

"Imao sam totalni crikus, milijun stvari se događalo. Dobio sam milijun kuna nepovratno iz EU fondova za razvoj sporta u programu smanjenja socijalne isljučenosti. Kako bih projekt proveo morao sam otvoriti još jednu dvoranu u Rijeci. Radi se o dvorani od 350 kvadrata. To je moja druga dvorana u Rijeci, ali ova je bliže centru. Kako prije nije bilo vremena za svečano otvaranje to ćemo napraviti ovog petka."


"Možeš misliti koliko je bilo posla oko toga. Zbog projekta sam morao otvoriti firmu, morali smo urediti dvoranu, žena mi je trebala roditi tako da sam u međuvremenu postao po drugi put tata. Dolazi meč, a ja imam problem za sparinge. U Rijeci ne mogu pronaći nikoga i onda mi je kao i uvijek u pomoć priskočio Igor Mihaljević. Taj čovjek me nikad nije odbio i ovim putem bih mu se htio još jednom zahvaliti. Ali, kao što sam rekao ja ne bih bio ja da sam odbio borbu. "



Foto: FEA


1769
Kategorije: Kick & Thai Boxing, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Mladen Kujundžić
Najpopularnije
Najnovije