Autor: mi
Datum objave: 02.06.2020


Mayweather: Pomagat ću mladim crnim borcima da rastu. Ja sam crni Amerikanac i prvo ću podržati moje ljude

Nakon smrti strica i trenera Rogera, Floyd Mayweather odlučio je trenirati borce.

Bivši svjetski prvak u pet težinskih kategorija ima svoju promociju, a kaže da sada želi prenositi znanje na mlađu generaciju.

Počeo je raditi s WBC-ovim prvakom u lakoj kategoriji (u mirovanju) Devinom Haneyem, koji je rival boksaču koji ima ugovor s njegovom promocijom Gervontom Davisom.

“Gledajte, očito je, vraćam svom sportu. Na kraju krajeva, Haney je crni klinac koji je tražio moj savjet i pomoć. Sve što radim je da pomažem mladom crnom klincu da postane uspješan. Nastavit ću pomagati mladim crnim borcima da rastu. Tim borcima želim sve najbolje. Želim ono što je najbolje za ‘Tanka’ i ono što je najbolje za Devina” izjavio je Mayweather za Fight Hype.


„Nije to ništa drugačije od svih drugih koji prvo pdoržavaju svoje. Meksikanci podržavaju Meksikance, Dominikanci Dominikance, Kinezi Kineze... Ja sam crni Amerikanac i prvo ću podržati moje ljude. Haney i Tank se neće boriti. Devin Haney će se samo još jednu borbu boriti na težini od 61.2 kilograma, pa se diže na 63.5 kilograma. Gervonta Davis se bori na 59 kilograma”.


Haneyev promotor je Matchroom Boxing, a Davis ne gleda blagonaklono na to što Mayweather ima novog štićenika.

„Planirao sam odraditi trening kamp u Las Vegasu, ali ništa od toga. Spreman sam boriti se protiv bilo koga uključujući i Floyda” objavio je 'Tank' na društvenim mrežama.

Mayweather je podržao prosvjede protiv policijske brutalnosti nakon ubojstva Georgea Floyda i platit će pogreb za nenaoružanog Afroamerikanca kojeg je ubila policija.


907
Kategorije: Boks
Tagovi: Floyd Mayweather
Najpopularnije
Najnovije