Autor: ds
Datum objave: 20.01.2020


Svjetski prvak umirovio Darija Svetića na Grand Prixu Croatia

Na samoborskom tatamiju sportske dvorane Samobor u sklopu svečanog otvaranja 29.Grand Prix Croatia dogodilo se ono što bi si svaki sportaš poželio.

Klub organizator i domaćin velebnog karate turnira Karate klub Samobr organizirao je spektakularni oproštaj od dugogodišnje aktivne natjecateljske karijere svom veteranu i najdugovječnijem natjecatelju Dariju Svetiću.


Dario je zlatnim slovima upisan u povijesne uspjehe samoborskog sporta kao jedini Samoborac i član samoborskog sportskog kluba koji je osvojio seniorsku europsku medalju.

Bilo je to davne 2004. godine u Moskvi kada je  stao na o postolje uz bok najvećih svjetskih karateka, danas još aktivnog Rafaela Agayeva i tada nepobjedivog svjetskog borca Francuza Biamonija.


Osvajao je Dario niz naslova državnog prvaka, bio je osvajač na stotine medalja širom svijeta, a više puta proglašavan najboljim sportašem grada Samobora i Zagrebačke županije. Cijelu svoju sportsku karijeru je Dario proveo u svom matičnom klubu, Karate klubu Samobor.


Svoju sportsku karijeru je započeo 1989., a natjecateljsku tri godine kasnije, a18.siječnja 2020. se od nje i službeno oprostio onako kako je to i zaslužio, revijalnim mečem protiv aktualnog svjetskog prvaka i hrvatskog reprezentativca Ivana Kvesića.

Prigodnu plaketu svom učeniku dodijelio je njegov trener i direktor kluba Darko Šimunec.






542
Kategorije: Karate
Tagovi: Hrvatski karate savez
Najpopularnije
Najnovije