Autor: HJS
Datum objave: 12.06.2019


U Poreču počelo najveće europsko okupljanje judaša

Poreč će od 10. do 23. lipnja biti sportski dom za više od 1500 judaša, njihove obitelji, čelnike Europske judo unije, trenere, znanstvenike i brojne druge zaljubljenike u sport koji je «više od sporta».

- Zahvaljujem se u ime Grada Poreča organizatorima ovog predivnog događanja što su odabrali upravo naš grad za dovođenje preko 1500 judaša, njihovih obitelji i trenera. Ovo je nastavak naših napora da vrhunske sportske manifestacije dovedemo u Poreč i ugostimo na najbolji način – rekao je Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča. 

Sve je počelo 10. lipnja Olimpijskim trening kampom (OTC), koji će ove godine trajati devet dana, a koji dovodi čak i najveću svjetsku zvijezdu, Francuza Teddyja Rinera. U istom periodu je i kadetski U18 trening kamp, dok U13 i U15 kamp traje tijekom cijelog Judo Festivala, kao i obiteljski judo kamp.

Kao što je istaknuto na konferenciji, velika novost ove godine je trening kamp za djecu s posebnim potrebama, 11. i 12. lipnja, za koji stručnjaci iz cijele Europe dolaze vidjeti rad hrvatskih trenera poput Marine Drašković iz Judo kluba Fuji, dobitnika nagrade #BeInclusive Europske komisije. 



Drugog dana kampa na druženje s polaznicima su došli olimpijski pobjednici Tina Trstenjak (SLO), Lukas Krpalek (CZE), Majlinda Kelmendi (KOS) te osvajačice europskih medalja Larisa Cerić (BIH) i Barbara Matić (CRO).

- Ovo su posebni trenuci i uživamo u svakoj prilici da radimo s djecom. Nekima od njih je ovo prvo putovanje bez roditelja, napreduju iz dana u dan. Jako sam ponosna jer možemo biti dio ovakvih kampova i pružiti im još jedan razlog za osmjeh – rekla je Barbara Matić, hrvatska reprezentativka.

Prenošenje znanja s europske i svjetske razine na lokalnu razinu je iznimno važno te će za to poslužiti program «Unaprijedi svoj klub». Tako će hrvatski treneri imati priliku dodatno se unaprijediti u radu s djecom između osam i 12 godina, i to 15. i 16. lipnja.

Veliko znanje i iskustvo i ove godine će prenijeti stručnjaci iz legendarnog Kodokan instituta (Tokio, Japan). Svi zainteresirani će od 13. do 16. lipnja moći raditi s europskim i svjetskim prvacima, pitati sve što ih zanima i napredovati u svojim vještinama. Od 12. do 14. lipnja u Poreču se održava i znanstvena konferencija «Istraživanja primjenjiva u judu».


572
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije