Autor: mi
Datum objave: 16.05.2020


(VIDEO) 5 borbi u kojima je Mayweather bio uzdrman

Floyd Mayweather tijekom profesionalne karijere osvajao je naslove svjetskog prvaka u pet težinskih kategorija (superperolaka, laka, poluvelter, velter i polusrednja).

Umirovio se u kolovozu 2017. pobjedom protiv MMA borca Conora McGregora s omjerom 50-0.


Uz to je kao amater osvojio broncu na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996.

 

Karijeru je počeo pod nadimkom 'Pretty Boy Floyd' da bi potom postao 'Money' - boksač koji je zaradio daleko najviše novca u karijeri. Dio njegovog financijskog uspjeha ležao je u tome da su ljudi bili voljni platiti da vide kako gubi. Ali, se to nikad nije dogodilo. Iako su postojale priče svaki put kad bi se netko uspio približiti ovom nevjerojatnom tehničaru njegova karijera protekla je bez kontroverznih pobjeda i poklona.


Njegov skor očigledno govori i da nikad u karijeri nije bio nokautiram, ali u ovih pet mečeva se našao u problemima.

Carlos Hernandez (2001)
Mayweather se našao u nokdaunu poslije udarca u tijelo, iako je pokušao odglumiti ozljedu. Na kraju je pobijedio jednoglasnom odlukom.


DeMarcus Corley (2004)
Corley je pritiskao Mayweathera i pokušavao ga završiti u prvom dijelu borbe snažnim udarcima u glavu. Mayweather je bio uzdrman, teturao i bio krvav tijekom borbe, ali je došao pobjede na bodove ostvarivši nokdaune u osmoj i desetoj rundi.


Zab Judah (2006)

U meču ljutih protivnika Mayweather se po drugi put našao u nokdaunu, iako sudac nije brojao nakon što je rukom dotaknuo pod. Mayweather je još jednom pokazao koliko se sjajno može oporaviti preživjevši još jednu kanonadu Judaha i pobijedivši jednoglasnom odlukom.


Shane Mosley (2010)

Borba u kojoj je Mayweather bio možda i najviše uzdrman, a da nije pao je ona protiv Shanea Mosleya 2010. godine. U drugoj rundi Mosley je desnicom čisto pogodio protivnika u glavu, ali 'Money' se još jednom oporavio i dominirao na putu do još jedne bodovne pobjede.


Marcos Maidana (2014)

Argentinac nije imao sreće jer je Amerikanca svojim najboljim udarcem u njihove 24 runde provedene zajedno u ringu pogodio sa zvonom u trećoj rundi revanša. Mayweather je po običaju kasnije preuzeo kontrolu nad borbom i stigao do još jedog uspjeha.



Foto: Shaun Miller

2149
Kategorije: Boks, Zanimljivosti
Tagovi: Floyd Mayweather
Najpopularnije
Najnovije