Autor: mi
Datum objave: 16.04.2016


(VIDEO) Glory 29: Ismael Londt osvojio turnir teškaša

Ismael Londt u svom prvom nastupu za Glory osvojio je turnir izazivača u teškoj kategoriji.

Na Gloryju 29 u Kopenhagenu 30-godišnji Surinamac podijeljenom odlukom sudaca u finalu je svladao Jahfarra Wilnisa.

 

Londt je u prvih 30 sekundi meča pogodio sa šest low kickova. Wilnis je nešto bolje radio rukama, dok je 'Mr. Pain' puno bolje koristio noge. U drugu rundu Surinamac ponovno ulazi agresivno napadajući protivnikove noge. Pokušavao je više puta letećim koljenom i dobro pogodio aperkatom i krošeom. Sredinom borbe ostao je bez snage i Wilnis je to počeo iskorištavati i uspio desnim krošeom uzrmati protivnika. Londt je nakon odmora ponovno pokušao na početku runde riješiti meč, ali nije uspio. Potom ulaze u otvorene izmjene u kojima je Londt pogađao dosta jačim, a Wilnis s nešto više udaraca.


Londt će u sljedećoj borbi izazvati prvaka Rica Verhoevena kojeg je već pobijedio 2009. godine.


Jahfarr Wilnis imao je znatno lakšeg protivnika u polufinalu i bez većih problema jednoglasnom sudačkom odlukom eliminirao Kirilla Kornilova


Ismael Londt prepasivno je ušao u meč s Andersonom Silvom i izgubio prvu rundu. Išao je naprijed i radio pasivni pritisak, ali je primao više udaraca. Uspio je pogoditi letećim koljenom, ali ga je Brazilac uzdrmao lijevim krošeom pred kraj prve runde. Surinamac u drugu ulazi znatno agresivnije. Počeo je povezivati udarce i dobro poentirao kombinacijom middle kicka, aperkata i koljena sredinom runde. Dobro je napado koljenima u tijelo i glavu. Na samom početku treće Londt je stjerao Silvu u kut i napao krošeima i koljenima. Sredinom posljednje runde aperkatom i desnim direktom rušio je Silvu i prošao u finale teško objašnjivom većinskom, umjesto jednoglasnom, odlukom sudaca.


U jednoj od najboljih borbi ove godine Nieky Holzken obranio je naslov u velteru protiv Yoanna Kongola. U svojoj 100. borbi 'The Natural' je slavio teško izborenom jednoglasnom sudačkom odlukom. Kongolo je u trećoj rundi sjajnim spinning back kickom rušio Nizozemca, ali se tu nije radilo u nokdaunu. Holzken je tek pred kraj 5. runde uspio slomiti otpor Švicarca.


Iako je prihvatio borbu 48 sati ranije i podigao se u kategoriju do 70 kilograma, to nije smetalo prvaka u perolakoj kategorji Serhiya Adamchuka da u potpunosti izdominira domaćeg borca Mohammeda El-Mira.


Glory će se 25. lipnja vratiti u Amsterdam. Na Gloryju 31 Artem Vakhitov branit će naslov u poluteškoj kategoriji protiv Tunižanina Mourada Bouzidija.



Glory 29 Kopenhagen:

Nieky Holzken def. Yoann Kongolo (jednoglasna sudačka odluka; 49-46, 49-46, 48-47)
Serhiy Adamchuk def. Mohammed El-Mir (jednoglasna sudačka odluka)


Finale:
Ismael Londt vs Jahfarr Wilnis (podijeljena odluka sudaca; 29-28, 28-29, 29-28)

Polufinale turnira:
Ismael Londt def. Anderson Silva. (većinska odluka sudaca; 29-27, 29-27, 28-28))
Jahfarr Wilnis def. Kirill Kornilov (jednoglasna sudačka odluka; 30-27, 30-27, 29-28)


GLORY 29 SUPERFIGHT SERIES: 

Zack Mwekassa def. Zinedine Hameur-Lain (jednoglasna sudačka odluka; 29-28, 29-28, 29-28)
Tomas Mozny def. Cihad Kepenek (jednoglasna sudačka odluka nakon ekstra runde)
Meran Zangana def. Jonatan Oliveira (TKO, R3)
Abdou Karim Chorr def. Rhassan Muhareb (jednoglasna sudačka odluka; 30-26, 30-26, 29-27)
Harut Grigorian def. Máximo Suarez (KO, R1)







1465
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Nieky Holzken, Ismael Londt, Glory, Serhiy Adamchuk
Najpopularnije
Najnovije