Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 27.10.2014


Intervju Luka Plantić: Imam ambicije za par godina otići u profesionalce

Četiri dana prije svog osamnaestog rođendana Luka Plantić zaokružio je prilično nevjerojatnu godinu u životu mladog boksača.

Ovaj učenik Strojarske tehničke škole Faust Vrančić u 2014. osvojio je tri medalje na najvažnijim juniorskim natjecanjima. Srebro u Sofiji na Svjetskom prvenstvu, broncu u Nanjingu na olimpijskim igrama mladih, te zlato u Zagrebu na Europskom prvenstvu. 

- Kako vidite svoj finalni meč s Giovannijem Sarchiottom? Ušli ste u borbu vrlo agresivno, vrlo brzo pronašli distancu i Talijan nije imao drugo rješenje osim stalnog držanja.


"Ušao sam u meč  i pritiskao sam ga tijelom sve dok se nije umorio i onda sam ga udarcima natjerao da me hvata i tako je dobio tri javne opomene."

- Kako je izgledao prolazak kroz cijeli turnir?


"Kroz cijeli turnir je bilo teško, najviše me mučilo to što sam morao skidati kile svaki dan,  ali nije ni bilo lako boriti se protiv Bjelorusa i Ukrajinca."

- Odlučili ste se podići u polutešku kategoriju. Zašto ste se odlučili na taj potez i je li to kategorija u kojoj planirate nastaviti seniorsku karijeru?


"Da, odlučio sam se podići  u polutešku kategoriju radi toga da svoje tijelo ne umaram previše,  jer se tijelo previše umara gubeći po 8 kilograma , a ovako skidat ću samo 3 ili 4 kile."

- Ovo je bila nevjerojatna godina za Vas. Srebro u Sofiji na Svjetskom juniorskom prvenstvu, bronca na olimpijskim igrama mladih u Nanjingu i sada zlato u Zagrebu na Europskom juniorskom prvenstvu.

"Tako je. Bila je naporna godina.  Tri medalje - srebro u Sofiji bilo je teško, bronca u Kini u Nanjingu -  prvo kolo sam se borio s Rusom koji me pobijedio u Sofiji na svjetskom prvenstvu, a drugi meč na olimpiskim igrama borio sam se s Uzbekistancem od kojeg sam gubio prvu rundu i početak druge, ali sa svojim tempom sam ga uspio pobijediti."


- Vido Lončar Vaš je klupski kolega iz BK Sesvete. Kako gledate na incident na prvenstvu kada je udario suca, a sigurno ste i u kontaktu s njim, kako on sada s vremenskim odmakom gleda na taj nemili događaj?


"Ne znam stvaro što da vam kažem za to pitanje."

- Isto tako, svi mediji su izvijestili o tom incidentu, ali ni prije, pa čak većina ni poslije nije objavila nijednu sportsku vijest s Europskog prvenstva u Hrvatskoj.

"Tako je. Svi su to objavili. Vido nije to namjerno napravio jer je bio u nokdaunu i vjerojatno nije znao što radi."

- Kakav je za vas put do olimpijskih igara u Riju i nadate li se plasmanu?


"Moram prvo postati  prvak Hrvatske i onda bih se trebao na svjetskom prvenstvu ili kvalifikacijama naći među prvih pet."

- Puno nadarenih boksača odlučuje se kao međukorak do profesionalne karijere nastupati u World Series Of Boxing. Imate li Vi ambicija nastupati u tom natjecanju?

"Imam ambicije za par godina otići u profesionalce."

- Kada i zašto ste se odlučili baviti boksom?

"Odlučio sam se baviti boksom s 11 godina.  Na prvi trening otišao sam s bratom i svidjelo mi se."

- Tko Vam je boksački uzor i tko je po Vama najbolji boksač današnjice?

"Nemam uzora, ali mi je najbolji boksač Floyd Mayweather."


3221
Kategorije: Boks, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Luka Plantić
Najpopularnije
Najnovije