Autor: Admin
Datum objave: 18.10.2012
Komentari:
0,00


VJEŽBAJTE U PRIRODI

Brže smršavite

Ako želiš smršavjeti ili se samo vratiti u formu, iskoristi vikend za šetnju ili trening u prirodi...

 

Prohladno vrijeme ne treba predstavljati prepreku, već poticaj, jer se zbog hladnoće tijelo zagrijava sagorijevajući masnoće. Otkrivamo i druge dobrobiti vježbanja na otvorenom.

 

Kad vježba u prirodi, čovjek je zadovoljniji, opušteniji i puno se bolje zabavlja, nego kad vježba u zatvorenom prostoru. Sam boravak u prirodi djeluje ispunjavajuće i daje dodatni motiv za vježbu.

 

 

Kretanje po neravnom tlu je također bitno, jer se inače uglavnom krećemo samo po ravnom, što uvijek aktivira iste mišiće. Na neravnom tlu u kretanju sudjeluju svi mišići, pokret se prenosi na cijelo tijelo od stopala preko zglobova na mišiće kralježnice i druge dubinske mišiće zadužene za održavanje ravnoteže.

 

Svjež zrak dodatno pobuđuje organizam i potiče cirkulaciju, a više kisika u stanicama ubrzava metabolizam, smiruje i razbistrava um te nas oslobađa od stresa.

 

Prohladno vrijeme povoljno djeluje na mršavljenje, jer se zbog hladnoće tijelo zagrijava brže sagorijevajući masnoće. Izlaganje hladnoći, na primjer trčanje na svježem zraku, povoljno djeluje i na imunitet.

 

Boravak u prirodi je toliko ugodan da ga ljudi često spontano uključe u svoj životni stil - počnu redovito šetati, brzo hodati ili planinariti, a to je pravo, dugoročno rješenje za zdravlje i vitku liniju. A mnogi se usput zainteresiraju i za gljive, ljekovito bilje, stijene, tragove životinja ili meterologiju.

2446
Kategorije: Fitness
Tagovi: Fitness
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije